Bursa’da hangi meyve fidanları dikilir? Hangi meyveler yetişir?

  • Jul 12, 2023
  • By Umut Can
  • 0 Comment

Bursa’da hangi meyve fidanları dikilir? Hangi meyveler yetişir?

Bursa'nın muhteşem doğası, zengin iklimi ve verimli topraklarıyla meyve fidanı dikmek için mükemmel bir şehir olduğunu söylemek yanlış olmaz. Eğer Bursa'da yaşıyorsanız ve bahçenizde/tarlanızda meyve ağaçları yetiştirmek istiyorsanız ama henüz hangi fidanları dikeceğinize karar verememişseniz doğru yerdesiniz.

Bu yazımızda Osmangazi, Nilüfer, Yıldırım, Büyükorhan, Gemlik, Gürsu, Harmancık, İnegöl, İznik, Karacabey, Keles, Kestel, Mudanya, Mustafakemalpaşa, Orhaneli, Orhangazi ve Yenişehir olmak üzere 17 ilçeye sahip olan Bursa ilimizde meyve fidanı dikimi yapmak isteyen, aklında hangi fidanları dikebilirim? Hangi çeşit fidanlar Bursa ili için uygundur, hangi fidanlar ekilmeli? Hangi fidanlardan daha çok verim alabilirim soruları olan değerli müşterilerimizin aklındaki soruları elimizden geldiğince cevaplamaya çalışacağız.

Bursa'nın iklim yapısı genel olarak ılıman bir iklime sahip olup, bazı bölgelerde ise Karadeniz iklimi ve karasal iklim etkileri görülmektedir. Bu nedenle, soğuklama gereksinimi biraz daha yüksek olan meyve fidanlarını seviyesinde deniz seviyesinden daha yüksek kesimlere, düşük olan çeşitler ise sahil kesimlerine dikmeniz tavsiye edilir.

Aşağıda belirtlilen önerilerin dışına hobi üretiminde çıkılabilmektedir, bitkiye dikkat edildiği koşullar oluşturulduğu takdirde bölgenizde yetişmeyen birçok çeşidi yetiştirebilirsiniz. Lakin ticari üretim için Bursa'da hangi meyve fidanları yetişir sorusunun cevabını arıyor ve çeşit arayışı içerisindeyseniz web sitemizde bulunan whatsapp üzerinden ziraat mühendisimizden profosyonel destek alabilirsiniz.

Bursa'nın iklim koşullarına uygun olarak yetiştirilebilecek meyve fidanları arasında birçok seçenek bulunmaktadır. 

Bursa'da Ahududu fidanı dikilir mi?

  • Ahududu: Bursa için Yediveren çeşidi uygun olabilir. Bu sahil çeşitlerine ve yüksek rakımlı bölgelere dikmeniz mümkündür.

Bursa'da Alıç fidanı yetiştirebilir miyim?

  • Alıç: Sarı ve kırmızı alıç fidanlarını Bursa'ya dikebilirsiniz. Ancak kırmızı alıç fidanlarını biraz daha yüksek kesimlere dikmenizde faydası vardır.

Bursa'da Armut fidanı dikilir mi, hangi çeşitleri tercih etmeliyim?

  • Armut: Bursa'nın sahil kesimlerine Naşi, Santa Maria, Deveci, çeşitlerini dikmeniz mümkündür. Yüksek rakımlı yerlere ise Naşi gibi Japon armut fidanı çeşitlerini dikmeniz tavsiye edilir.

Ayva Bursa'da yetişir mi?

  • Ayva: Bursa'nın sahil kesimine tüm ayva fidanı çeşitlerini dikebilirsiniz. Ancak yüksek rakımlı bölgeler için Limon, Ege gibi çeşitler daha uygun olabilir.

Badem fidanlarını Bursa'da dikebilir miyim?

  • Badem: Badem ağacı genellikle her rakımda yetişebilir. Bursa için uygun olan badem fidanı çeşitleri arasında, Ferragnes bulunmaktadır.

Bursa'da bahçede Böğürtlen fidanı yetiştirilir mi?

  • Böğürtlen: Böğürtlen fidanları hemen hemen her yerde yetişebilir. Bursa için uygun olan böğürtlen fidanı Yediveren dikensiz böğürtlen çeşitleri şeklindedir.

Bursa'da hangi ceviz fidanında dikmeliyim?

  • Ceviz: Ceviz ağaçları sıfır rakımdan en yüksek rakımlara kadar yetişebilir. Bursa için uygun olan ceviz fidanı çeşitleri arasında Chandler, Pikan, Maraş bulunmaktadır.

Bursa'da hangi dut fidanında dikmeliyim?

  • Dut: Dut ağacı yapımının her bölgesinde yetişebilir. Bursa için uygun olan dut fidanı çeşitleri arasında Avustralya Siyah Dutu, Yediveren Beyaz Dut  bulunmaktadır.

Elma Bursa'da yetişir mi?

  • Elma: Bursa'nın sahil kesimine Gala Kırmızı elma fidanı çeşitlerini dikebilirsiniz. Yayla kesimlerine ise Golden Elma, , Gala, Granny Smith, gibi çeşitler daha uygun olabilir.

Erik Fidanı Bursa'da dikim için tercih edilmeli mi?

  • Erik: Bursa'nın sahil kesimlerine Japon Eriği, Can, Papaz, gibi çeşitleri dikebilirsiniz. Yayla kesimlerine ise Can Erik,  Japon Eriği gibi çeşitler uygun olabilir.

Kamkat Bursa'da ekilir mi?

  • Kamkat: Bursa'nın sahil bölgesi Limequat ve kamkat fidanı çeşitlerini dikebilirsiniz. Yüksek rakımlı yayla kesimlerinde ise ev içinde kamkat yetiştirebilirsiniz.

Bursa'da kayısı fidanı yetiştirebilir miyim?

  • Kayısı: Bursa'nın sahil ve yayla kesimlerine Şekerpare  gibi çeşitler uygun olabilir.


    Bursa'da fidan dikerken hangi Kiraz fidanı da dikebilir miyim?

    • Kiraz: Bursa'nın iklimi kiraz yetiştirmek için oldukça elverişlidir. Özellikle Uludağ eteklerinde ve diğer yüksek rakımlı kiraz ağaçlarında başarılı bir şekilde yetişebilir.

      Şeftali fidanı Bursa'da dikilir mi?

      • Şeftali: Bursa'nın iklimi, şeftali yetiştirmek için uygun sıcaklık ve muhafaza sağlar. UFO şeftali, Nektarin ve tüylü şeftali çeşitlerimizi tercih edebilirsiniz.

        Bursa'nın iklimi üzüm yetiştirmek için uygun mudur?

        • Üzüm: Bursa, üzüm yetiştiriciliği için ideal bir bölgedir. Sahil kesimlerine ekonomik olarak değerli sofralık üzüm çeşitlerini dikmeniz mümkündür. . Yayla kesimlerine ise evde saksı ortamında üzüm yetiştirebilirsiniz.

          Bursa'da Vişne yetiştirebilir miyim?

          • Vişne: Bursa'nın iklimi vişne yetiştirmek için uygun yapıya sahiptir. 

            Bursa'da hangi tür meyve fidanları yetiştirilebilir, İstanbul’da hobi bahçeleri için hangi fidanlar uygun sorularının yanıtları vermeye çalıştık. Ciftcinden olarak, bahçelerinizde hem lezzetli hem de yüksek verim sunan garantili fidanları online alışveriş avantajı ile sizlere sunuyoruz. Uygun fiyatlı ve sağlıklı fidan çeşitleri ile İstanbul’daki hobi meyve bahçelerinizde farklı türlerde meyveler yetiştirebilirsiniz. Web sitemizde bulunan fidanlar kategorisi üzerinden fidan çeşitlerimize ulaşıp garantili, tüplü fidanlarımızdan sipariş edebilirsiniz. Ayrıntılı bilgi için iletisim@ciftcinden.com adresine mail atabilir ya da 0539 895 04 86 numarasından bize ulaşabilirsiniz.

            yorum Yap

            Lütfen unutmayın, yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.

            Arşiv

            Son gönderiler

            Recent Post
            Jul 24, 2023

            Hobi bahçecil...

            Recent Post
            Jul 22, 2023

            Konya'da hang...

            Recent Post
            Jul 20, 2023

            Antalya'da ha...

            Recent Post
            Jul 12, 2023

            Bursa’da hang...

            Recent Post
            Oct 26, 2022

            Gaziantep'de ...

            Etiketler