Gaziantep'de hangi meyve fidanları dikilir? Hangi meyveler yetişir?

  • Oct 26, 2022
  • By Umut Can
  • 0 Comment

Gaziantep'de hangi meyve fidanları dikilir? Hangi meyveler yetişir?

Merhabalar, Gaziantep ilinde yaşamakta olan Çiftçinden.com müşterilerimiz; Şahinbey, Şehitkamil, Araban, İslahiye, Karkamış, Nizip, Nurdağı, Oğuzeli, Yavuzeli ilçelerinde hobi bahçesi oluşturmak isteyen müşterilerimiz web sitemizden fidan satın almayı düşünürken aklına takılan soruların başında  Gaziantep'te hangi meyve ağaçları dikilir, Gaziantep'te hangi meyve ağaçlarından daha fazla verim alınabilir? Soruları geliyor.

Gaziantep tarımsal alan ve üretim bakımından oldukça zengindir. Gaziantep il toprakları birçok tarım ürününün yetişmesine müsaittir. Toprak yapısından dolayı çok değişken bir ürün yelpazesine sahiptir.

 

 

Gaziantep üzüm yetiştiriciliği için uygun mudur?

 80 bin hektarlık bağlarda 20 çeşit üzüm yetişmektedir. Üzümün en çok yetiştiği illerden biri olan Gaziantep'in tüm bölgelerinde yetiştirilebilmektedir. Ayrıca Gaziantep'in İslahiye ilçesinde yetiştirilen üzümlerin asma fidanları yurdun birçok iline olduğu gibi yurt dışına da gönderiliyor

 

 

Bahçe tarımında başta Antep fıstığı olmak üzere zeytin ve üzüm çeşitleri yetişir.  Ayrıca kayısı türleri(zerdali ve şekerpare), kiraz, elma, ayva şeftali, ceviz, incir, dut, nar, erik, badem, vişne, armut, kavun, karpuz, Trabzon hurması  meyve çeşitleri de yörenin verimli olan topraklarında yetişmektedir.

 

 

Gaziantep’te hangi alıç türlerini dikebilirim?

İri meyveli sarı alıç fidanlarını rahatlıkla ekebilirsiniz. Web sitemizde aramalar kısmına alıç olarak yazıp iri meyveli sarı alıç fidanı ürünümüze ulaşıp sipariş oluşturabilirsiniz Kırmızı alıç fidanlarını tercih etmek isterseniz Çiftçinden.com olarak size önerimiz daha yüksek bölgelerde ekmenizdir.

 

 

Gaziantep’te armut ağacı yetişir mi? Çiftçinden.com neleri önermektedir?

Gaziantep iklimi ve toprağı neredeyse tüm armut çeşitleri için uygundur. Aşılı ve tüplü olan Santa Maria armut, Deveci Armudu ve tüplü Naşi armudu fidanını Çiftçinden.com olarak siz değerli müşterilerimize öneriyoruz.

 

 

Gaziantep ilinde badem yetiştirebilir miyim?

İklim ve toprak analizleri sonucunda badem üretimine elverişli olduğu tespit edilmiştir. Badem çeşitleri arasında Ferragnes türü kolayca kırılan badem fidanlarımızı tüplü ve aşılı olarak siz değerli müşterilerimize ulaştırmaktayız.

 

 

Gaziantep’te böğürtlen yetişir mi? Ne zaman satın alabilirim?

Ülkemizin her bölgesinde yetişmekte olan böğürtlen fidanı Gaziantep içinde uygundur. Dikensiz kara böğürtlenlerimiz 3 yaş ve üzerindedir. Tüplü olarak gönderdiğimiz dikensiz kara böğürtlen fidanlarını on iki ay boyunca satın alabilir ve dikebilirsiniz.

 

 

Gaziantep elma ağacı yetiştiriciliği için uygun mudur?

Çiftçinden.com olarak tavsiye edeceğimiz fidanlar Golden sarı elma ve Gala kırmızı elma fidanlarımızı sizlere aşılı ve tüplü olarak ulaştırmaktayız. On iki ay boyunca satın alabilirsiniz.

 

 

Gaziantep ilinde Trabzon hurması fidanı çeşitlerinden hangilerini yetiştirebilirim?

Çiftçinden.com olarak Harbiye çikolatalı hurması, Rojo brillante, Mallit Hurması ve Hana Fuyu hurma fidanı çeşitlerini tüplü olarak sizlere ulaştırmaktayız. Hurma fidanlarımız tüplü fidan olduğu için Gaziantep ilimiz yılın on iki ayı ekimi yapılabilir.

 

 

 

yorum Yap

Lütfen unutmayın, yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.

Arşiv

Son gönderiler

Recent Post
Jul 24, 2023

Hobi bahçecil...

Recent Post
Jul 22, 2023

Konya'da hang...

Recent Post
Jul 20, 2023

Antalya'da ha...

Recent Post
Jul 12, 2023

Bursa’da hang...

Recent Post
Oct 26, 2022

Gaziantep'de ...

Etiketler