İstanbul’da hangi meyve fidanları dikilir? Hangi meyveler yetişir?

  • Oct 11, 2022
  • By Umut Can
  • 0 Comment

İstanbul’da hangi meyve fidanları dikilir? Hangi meyveler yetişir?

İstanbul, Karadeniz, Akdeniz ve Balkan ikliminin etkilerini barındıran bir şehir olarak birçok farklı meyve fidanının yetiştirilebileceği bir şehirdir. Yıllık sıcaklık ortalamasının 13 derece olduğu İstanbul’da, yazların sıcak ve kurak, kışların ise ılık ve yağışlı geçmesi tarımsal üretimde çeşitliliği sağlamaktadır. İstanbul’da meyve bahçelerinde ya da hobi bahçelerinde, hangi tür fidanlar yetişir sorusunun yanıtı merak edilmektedir.

 

İstanbul farklı iklimlere ev sahipliği yapması, Karadeniz ve Marmara’nın etkilerini barındırması ve düşük rakım ortalaması ile birçok meyve fidanını yetiştirmenin mümkün olduğu bir şehir. Rakımın 0 ile 500 metre arasında değiştiği İstanbul’da, iç kesimlerde iklimde karasal izler görülürken sahil kesimlerinde ise Karadeniz ve Akdeniz ikliminin etkileri görülebilir. Bu durum, İstanbul’da hangi tür fidanlar yetişir sorusunun birçok yanıtı olmasının nedenidir. Hobi bahçesinde meyve yetiştiriciliği için tercih edilebilecek açık kök fidanlar ve tüplü meyve fidanları, İstanbul’da meyve yetiştirmek için uygundur.

 

Hobi bahçesi kurarak, şehrin stresinden uzakta bir deneyim elde etmek için İstanbul’da hangi meyveler yetişiyor sorusunun yanıtı olan fidanları tercih edebilirsiniz. İstanbul’da yetişen meyvelere bakıldığında, şehrin farklı iklimlerin etkilerini barındırmasının sonuçları görülebilir. İstanbul için uygun olan meyve fidanları, bahçenin bulunduğu yerine rakımına, iklim özelliklerine göre değişebilir. Hobi meyve yetiştiriciliğinin yanı sıra, profesyonel meyve bahçesi fikirlerinde İstanbul birçok alternatif barındırmaktadır. Şehir merkezi, meyve bahçesi ve hobi bahçesi için uygun alanları barındırmasa da İstanbul’da Beykoz, Sarıyer, Çatalca, Silivri ve Şile gibi ilçelerde meyve yetiştiriciliği yapılmaktadır. İstanbul için en uygun meyve türlerine bakalım.

İstanbul’da alıç fidanı dikilir mi? Hangi türler yetişir?

Alıç, İstanbul’da yetiştirilebilen meyve türleri içinde yer alır. Hem sahil kesimine yakın bölgelerde hem de yüksek rakımlı kesimlerde alıç fidanı yetiştirmek mümkündür. Sarı ve kırmızı alıç türleri, meyve bahçelerinde ve hobi-meyve bahçelerinde çok tercih edilir. Bununla birlikte sarı alıç, İstanbul için daha uygundur. Bunun nedeni kırmızı alıç fidanlarının yüksek rakım için uygun olmasıdır. Çiftçinden olarak, iri meyveli sarı alıç fidanlarını tüplü-aşılı olarak sunuyoruz. İstanbul’da alıç yetiştirmek için, tüplü fidanımızı alabilir ve yılın her döneminde bahçenize dikebilirsiniz.

İstanbul’da armut ekilebilir mi?

Türkiye’nin birçok şehrinde yetişebilen armut, İstanbul’un birçok noktasında yetiştirilebilir. İstanbul’da hangi tür meyveler yetişir sorusunun yanıtlarından armut, birçok farklı türü ile hobi bahçelerinde tercih edilebilir. Japon armut türleri içinde hosui ve kosui, kent iklimi için uygundur. Bozdoğan, şeker, tezeren, Williams, deveci ve Ankara armudu da İstanbul’da yetiştirilebilir. Bozdoğan, concord ve Tokat hünkar armut fidanı da İstanbul'da yetişebilir. En lezzetli ve popüler armut türlerinden olan santa maria ve naşi armudu, kentte meyve bahçelerinde dikilebilir. Armut türleri aşılı ve tüplü olarak sizlere sunuyoruz. Açık kök armut ve diğer meyve fidanı türleri belli aylarda ekilebilirken, tüplü fidanlar 12 ay ekilebilmektedir.

İstanbul’da hangi Trabzon hurması türü yetiştirilebilir? Hangi türü dikmeliyim?

Lezzetiyle herkese hitap eden Trabzon hurması, İstanbul’da yetiştirilebilir. Kentte hangi fidan türü yetiştirilmek için uygundur dendiğinde, hana fuyu ve rojo brillant Trabzon hurması türü tercih edilebilir. Öte yandan Harbiye çikolatalı hurması ve mallit hurması da kentte hobi-meyve bahçelerinde yetiştirmek açısından uygundur. Çiftçinden olarak, 4 farklı türün yer aldığı tüplü fidan paketimiz ile İstanbul’da hurma yetiştirmek isteyenler için çözümler sunuyoruz.

İstanbul’da hangi ayva fidanı türü yetiştirilebilir?

Ayva fidanları, genel olarak denizden uzaktan bölgeler için uygundur. İstanbul’da hangi tür ayva fidanı yetiştirilir sorusunun yanıtı olarak farklı türler gösterilebilir. Limon, ekmek ve eşme ayvasının yanı sıra, kentte yetiştirilebilecek meyveler içindedir. Şile-Ağva gibi denize yakın bölgelerde ayvaların boyutu, iç kesimdeki yetiştiriciliğe göre küçülebilir.

İstanbul için uygun badem fidanı çeşitleri nelerdir?

İstanbul iklimi ve coğrafi ortamı, badem yetiştirmek için uygundur. Bademin birçok çeşidi İstanbul’da hobi bahçelerinde rahatlıkla yetiştirilebilir. İstanbul için uygun badem fidanı türleri arasında nonpareil ve teksas ilk sırada gelirken bertina, tuono ve laurenne türleri de tercih edilebilir. Ferragnes türünde, kolayca kırılan badem ve taze badem çağlası da kentte yetiştirmek için uygundur. Tüplü ve aşılı badem fidanlarının yer aldığı sitemizde, bahçeniz için ihtiyaç duyduğunuz ürünleri sunuyoruz.

İstanbul’da hangi tür böğürtlen fidanları ekilir?

Böğürtlen Türkiye’nin birçok şehrinde, farklı iklimlerde rahatlıkla yetişebilen meyvelerden biridir. Böğürtlen fidanları İstanbul’da Sarıyer, Beykoz, Şile, Çatalca ve Silivri gibi ilçelerde kolaylıkla yetiştirilebilir. İstanbul için uygun böğürtlen fidanı türleri arasında chester, early fat ve jumbo yer almaktadır. Buna ek olarak bursa ve dikensiz kara türü böğürtlen de İstanbul’da yetiştirmek için uygundur.

İstanbul’da ceviz yetişir mi? Hangi çeşidi tercih etmeliyim?

İstanbul’da hangi tür fidanlar yetişir dendiğinde akla ilk gelen seçeneklerden biri de cevizdir. Cevizin en önemli avantajı, hem düşük rakımda hem de yüksek rakımda yetişebilmesidir. İstanbul, düşük rakım seviyesi ile birçok ceviz türünü yetiştirmenin mümkün olduğu bir şehirdir. Bahçelerde yetiştirmek için en uygun cevizler içinde ilk sırada maraş cevizi gelirken, chandler, yalova, pedro ve franqueta ceviz türleri de İstanbul’da yetiştirmek için uygundur.

İstanbul’da dut dikilir mi?

Ülkemizin birçok şehrinde yetişebilen ve hem düşük hem de yüksek rakımda verimli sonuçlar veren dut, İstanbul için uygundur. İstanbul’da hangi tür dut fidanı yetişir dendiğinde siyah dut, yediveren ve Avustralya dut fidanı öne çıkmaktadır. ciftcinden.com olarak aşılı tüplü Avustralya yediveren siyah dut fidanı ile, 12 ay dikim yapılabilen dut fidanlarını sizlere sunuyoruz.

İstanbul için uygun elma fidanı çeşitleri nelerdir?

Elma, onlarca farklı türü ile birçok iklime uyum sağlamış bir meyvedir. İstanbul’un ılıman ve karasal iklim türü ile uyumlu birçok elma fidanı çeşidi mevcuttur. Kentte hobi bahçelerinde yetiştirmek için en uygun elma türlerine bakıldığında golden, fuji, gala, scarlet, Amasya elması ve sarı İngiliz elması ön plana çıkmaktadır. Golden sarı elma ve gala kırmızı elma fidanlarını, ciftcinden.com olarak aşılı ve tüplü olarak sunuyoruz.

İstanbul’da hangi tür erik fidanları yetişir?

İstanbul’da hobi meyve bahçelerinde tercih edilen seçeneklerden biri eriktir. Farklı erik türleri içinde, İstanbul için uygun olan türler soğuklama ihtiyacı olmayan eriklerdir. Mürdüm eriği, black splendor eriği, kebab eriği ve papaz erik İstanbul iklimi için uygundur. Hem lezzeti hem de yüksek verimi ile kentte yetiştirmek için uygun erik türleri arasında can erik ve taze yeşil can erik öne çıkmaktadır. Çiftçinden güvencesi ile, tüplü aşılı erik fidanları ile bahçelerinizde 12 ay boyunca dikim yapabilmenize olanak tanıyoruz.

İstanbul’da frenk üzümü ve bektaşi üzümü yetişir mi?

Frenk üzümü ve bektaşi üzümü Türkiye’de hemen her bölgede rahatlıkla yetişebilen meyveler içindedir. İstanbul’da yetiştirmek için en uygun bektaşi üzümü türleri arasında sarı ve kırmızı bektaşi üzümleri yer alırken, frenk üzümünde ise rovada, red lake ve silvergieters ön plana çıkmaktadır.

İstanbul için uygun incir fidanı hangisidir?

İstanbul’da yetiştirilebilecek meyve ağaçları içinde incir de yer almaktadır. Hangi tür incir fidanı İstanbul için uygun dendiğinde, beyaz ve sarı lob fidanlar ile, Bursa siyahı fidanlar ön plana çıkabilir. Yediveren Antakya inciri tüplü fidanının yer aldığı sitemizde, 12 ay boyunca bahçesine incir fidanı dikimi yapmak isteyenler, lezzetli ve verimli bir incir ağacı yetiştirebilir.

İstanbul için uygun kiraz fidanı çeşitleri nelerdir?

Kiraz, İstanbul’da yetiştirilebilecek meyve ağaçları arasındadır. Birçok farklı kiraz fidanı türü İstanbul iklim koşullarına uygundur. Kent iklimine uygun kiraz türleri içinde stella, celeste, noble, star giant ve kordia öne çıkarken, Çiftçinden güvencesi ile aşılı tüplü napolyon türü kiraz ağacı fidanı satın alabilirsiniz. Sitemizde ayrıca aşılı kızılcık fidanı da, 15 litrelik saksısı ile satılmaktadır.

İstanbul’da portakal fidanı yetişir mi?

İstanbul’un iklim şartları göz önünde bulundurulduğunda, hobi bahçelerinde portakal yetiştirmek zor olabilir. Hobi amaçlı olarak İstanbul’da portakal yetiştirmek isteyenler, portakal fidanını evlerinde dikebilir.

İstanbul’da hangi tür nar fidanları yetişir? Hangi tür ekilmeli?

Kentte hobi meyve bahçelerinde yetiştirmek için en uygun fidan türleri içinde nar da yer almaktadır. Nar fidanları İstanbul’da wonderful, devedişi ve keben türleri ile dikilebilir. Bunun yanında, hem lezzeti hem de verimi ile hicaz narı ve çekirdeksiz nar, İstanbul için uygundur. Nar fidanlarını tüplü olarak, ciftcinden.com güvencesi ile satın alabilir, adresinizde kargo ile teslim alabilirsiniz.

İstanbul için uygun ahududu fidanı çeşitleri nelerdir?

İstanbul’da ahududu yetiştirilir mi diye merak edenler için, kentin iklim ve coğrafi yapısı ahududu yetiştiriciliği için uygundur. Kasım ile ilkbahar arasında dikimi yapılması önerilen, aşılı fidanlarda ise 12 ay dikimin uygun olduğu ahududu İstanbul’da yetiştirilebilir. İstanbul’da ahududu yetiştirmeyi düşünenler için en uygun fidan türleri içinde yediveren, aksu pembesi, ruby ve Hollanda boduru gelmektedir. Willamette ahududu fidanı da, kentte yetiştirmek için uygundur. Garantili fidanlar ile ahudududan aynı sene içinde verim almak mümkündür.

İstanbul’da şeftali fidanı yetişir mi?

İstanbul iklim yapısı şeftali yetiştirmek için oldukça uygundur. Bununla birlikte erkenci ve geççi şeftali türleri kentte meyve bahçeleri ve hobi bahçelerinde uygun olmayabilir. İstanbul için en çok önerilen, uygun şeftali fidanı türleri içinde Bursa yarma, red elegand, royal glory ve red jim gelmektedir. Bunlara ek olarak lezzetiyle öne çıkan ufo yassı şeftali ve tüysüz şeftali türleri de İstanbul için uygundur. Nektarin (tüysüz şeftali) ve UFO yassı şeftalilerde aşılı-tüplü fidanları Çifçinden güvencesiyle online satın alabilirsiniz.

İstanbul için uygun üzüm fidanı çeşitleri nelerdir?

Üzüm Türkiye’nin hemen her yerinde yetiştirmenin mümkün olduğu bir meyvedir. İstanbul’daki hobi bahçelerinde, meyve bahçesi ve bağlarında üzüm yetiştirmek mümkündür. Üzümde hemen hemen tüm türler şehirde yetiştirilebilir. Şile, Silivri, Beykoz, Sarıyer ve diğer ilçelerde üzüm yetiştirmek için hatun parmağı fidanı satın alabilirsiniz. ciftcinden.com olarak saksı içerisinde asma bağ hatun parmağı üzümünü en ucuz fiyat avantajı ile sizlere sunuyoruz.

İstanbul’da hangi tür vişne fidanları yetişir?

İstanbul iklimi, hobi ve meyve bahçelerinde vişne fidanı yetiştirmek için uygundur. Bununla birlikte hangi tür vişnenin tercih edileceği önem taşımaktadır. İstanbul’da hangi tür vişne fidanı uygundur dendiğinde yanıt olarak Macar, Kütahya ve montmorency türleri verilebilir. Sitemizde, tüplü ve aşılı vişne ağacı fidanı satın alabilir, 12 ay boyunca İstanbul’daki meyve bahçelerinizde dikebilirsiniz.

İstanbul’da zeytin yetişir mi?

İstanbul’da bahçesi olanlar için yanıtı en çok merak edilen sorular içinde, İstanbul’da zeytin yetişir mi sorusu geliyor. Geniş iklim özellikleri sunan İstanbul’da zeytin ağacı yetiştirmek mümkündür. Kent iklimi göz önünde bulundurulduğunda en uygun zeytin fidanı türleri içinde  Gemlik, memecik ve domat gelmektedir. Manzalina, arbequine ve Antakya halhali zeytinleri de şehirde yetiştirmek için uygundur. Ciftcinden olarak, Antakya halhali 4 yaş tüplü zeytin fidanını ve Gemlik zeytini türlerini sizlere sunuyoruz.

 

İstanbul’da hangi tür meyve fidanları yetiştirilebilir, İstanbul’da hobi bahçeleri için hangi fidanlar uygun sorularının yanıtları bu şekilde verilebilir. Ciftcinden olarak, bahçelerinizde hem lezzetli hem de yüksek verim sunan fidanları online alışveriş avantajı ile sizlere sunuyoruz. Uygun fiyatlı, ucuz ve kampanyalı fidan çeşitleri ile İstanbul’daki hobi meyve bahçelerinizde farklı türlerde meyveler elde edebilirsiniz. Hobi amaçlı meyve fidanı yetiştirmek isteyenler için hem kalitesi hem de lezzeti ile öne çıkan fidan çeşitleri hakkında bilgi almak için, iletisim@ciftcinden.com adresine mail atabilir ya da 0539 895 04 86 numarasından bize ulaşabilirsiniz.

 

yorum Yap

Lütfen unutmayın, yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.

Arşiv

Son gönderiler

Recent Post
Jul 24, 2023

Hobi bahçecil...

Recent Post
Jul 22, 2023

Konya'da hang...

Recent Post
Jul 20, 2023

Antalya'da ha...

Recent Post
Jul 12, 2023

Bursa’da hang...

Recent Post
Oct 26, 2022

Gaziantep'de ...

Etiketler