Ankara'da hangi meyve fidanları dikilir? Hangi meyveler yetişir?
Ankara, İç Anadolu bölgesinin genelinde görülen karasal iklimi barındıran bir şehirdir. İklim ve coğrafi özellikler göz önünde bulundurulduğunda, Ankara’da hobi amaçlı bahçelerde çok farklı türde meyveler yetiştirmek mümkündür. Kuzey ve güney bölgelerinde farklı iklimler barındırabilen Ankara, bu yönüyle hem Karadeniz ikliminden hem de İç Anadolu ikliminden izler taşır. Yazın sıcak, kışın ise çok soğuk bir havaya sahip olan Ankara’da yağış oranları ise kuzey ve güneyde değişkenlik gösterir.
Ankara’da hangi meyveler yetişir sorusunun yanıtı, şehrin iklim, coğrafya ve rakım özelliklerinin değişkenlik göstermesi nedeniyle geniş alternatifler barındırır. Ankara’da hangi tür meyve fidanları yetişir dendiğinde, çok farklı yanıtlar verilebilir. Ankara’nın rakım ortalamasının yüksek olması, hobi bahçesinde ya da meyve bahçelerinde fidan yetiştirirken soğuklama ihtiyacının önemini artırmaktadır. Karasal iklimi ile öne çıkan Ankara’da rakım ortalaması 900 metredir. Ankara için uygun meyve fidanlarını sıraladığımız yazımızda, soğuklama ihtiyacı olan meyve fidanları tercih edilebilir.
Hobi amaçlı meyve yetiştiriciliğinde birçok farklı seçenek barındıran Ankara, lezzetli ve verimli meyve ağaçlarına sahip olmak isteyenler için uygun bir şehirdir. Ankara’da hangi meyveler yetişir ya da Ankara için uygun olan meyve fidanları nelerdir diye merak ediyorsanız, başkentte hangi tür fidanlar yetiştirilebilir sorusunun yanıtlarına bakalım. Ciftcinden olarak, yüksek verimli ve lezzetli meyve yetiştirmek isteyenler için onlarca farklı fidan türü sunuyoruz. Ankara hobi bahçelerinde yetiştirmek için tercih edilebilecek en iyi fidan çeşitlerine bakalım.
Ankara’da hangi tür alıç fidanı çeşitleri yetişir?
Ankara’da hangi tür alıç fidanı yetiştirilir sorusunun yanıtı olarak sarı ve kırmızı alıç fidanları yanıtı verilebilir. Sarı ve kırmızı alıç fidanları arasındaki temel fark ise kırmızı alıç fidanlarının, sarı alıç fidanlarına göre daha yüksek rakıma dikilmesi gerektiğidir. ciftcinden.com olarak Ankara’da yetiştirmek için uygun, iri meyveli sarı alıç fidanını tüplü ve aşılı olarak sunuyoruz. Fidanın aşılı olmasının en önemli faydası ise açık köklü fidanlardan farklı olarak 12 ay dikilebilmesidir.
Ankara’da armut yetiştirilir mi?
Hobi bahçeleri ve meyve bahçelerinde armut yetiştirmek isteyenler için Ankara iklimi elverişlidir. Ankara’da armut türlerinin hemen tamamı yetiştirilmektedir. Bununla birlikte fidanın yarı bodur olması, armuttan verimi daha erken almak adına önemlidir. Atago ve hosui Japon armut çeşitlerinin yanı sıra Ankara’da williams, kieffer, şeker armudu, Ankara armudu, Bozdoğan, Tokat hünkar ve concord gibi fidan türleri tercih edilebilir. Naşi ve Santa Maria armutları da başkentte hobi bahçelerinde yetiştirmek için uygundur. Tüplü ve aşılı armut türlerini Çiftçinden güvencesi ile sitemizden satın alabilirsiniz.
Ankara’da hangi ayva fidanı türü yetiştirebilirim? Hangi tür daha verimli?
Ankara iklimi, ayva fidanı yetiştirmek için uygundur. Karasal iklim için uygun olan ayva türleri içinde, bodur anaçlı ya da yarı bodur fidan türleri tercih edilebilir. Ankara’da hangi ayva fidanı türleri yetişir dendiğinde yanıt olarak limon ayvası, ekmek ayvası ve eşme ayvası verilebilir. İklimin ayva için uygun olduğu Ankara’da, hobi bahçeleri ve meyve bahçelerinde kolay bir şekilde verim alınabilir.
Ankara için uygun badem fidanı çeşitleri nelerdir? Bu çeşitlerden hangi tür fidanı tercih etmeliyim?
Ankara’da, iklim ve coğrafi koşullar göz önünde bulundurulduğunda hemen hemen tüm badem fidanları yetiştirilebilir. Ankara için en avantajlı badem fidanları arasında teksas, tuono, laurenne ve elle kırılan badem gelmektedir. ciftcinden.com olarak elle kolayca kırılabilen ferragnes türü bademin yanı sıra taze badem çağlasını sizlere sunuyoruz. Tüplü aşılı badem fidanları, yılın her mevsimi dikilebilmesi ve başkent iklimine uygun olması ile tercih edilmektedir.
Ankara’da böğürtlen yetiştirilir mi? Hangi türde böğürtleni Ankara'da yetiştirebilirim?
Böğürtlen Türkiye’de birçok şehirde kolayca yetişebilen bir fidandır. Ankara iklimi için birçok böğürtlen fidanı türü uygundur. Ankara’da hangi tür fidanlar yetişir dendiğinde, en çok tercih edilen böğürtlen türleri arasında chester, bursa, jumbo ve early fat gelmektedir. Dikensiz kara böğürtlen ise lezzetiyle öne çıkan bir böğürtlen türüdür. Çiftçinden güvencesi ile, dikensiz kara böğürtleni 3 yaş tüplü olarak satın alabilir, hobi bahçelerinizde, meyve bahçelerinizde dikebilirsiniz.
Ankara’da ceviz yetişir mi? Ankara için hangi tür ceviz tercih edilmeli?
Ceviz, Türkiye iklim şartlarında hemen her bölgede yetişebilen bir fidandır. Ankara’da ceviz yetişir mi sorusunun yanıtı da “evet” olarak verilebilir. Ceviz fidanı, deniz seviyesindeki bölgelerden yüksek rakımlı yaylalara kadar her bölgede yetişebilmektedir. Ankara’da ortalama rakımın 900 metre olduğu düşünüldüğünde Ankara için uygun ceviz fidanı türleri arasında chandler, yalova, kaplan ve pedro öne çıkmaktadır. Bilecik, kaman, maraş ve fernor ceviz fidanları da Ankara’da yetişebilir. Tüplü aşılı ve 4 yaşında maraş cevizi fidanlarını sitemizde bulabilirsiniz.
Ankara’da dut dikilir mi? Hangi dut fidanı türü yetiştirilebilir?
Dut, ülkemizde her bölgede yetişebilen bir fidandır. Ankara’da yetiştirmek için uygun dut fidanlarının ise, yüksek rakım için uygun türler olması gerekir. Ankara’da yetiştirmek için en iyi dut fidanı türlerine bakıldığında siyah dut fidanı ve Avustralya yediveren siyah dut fidanı öne çıkmaktadır. ciftcinden.com olarak Avustralya yediveren siyah dut fidanını tüplü ve aşılı olarak sizlere sunuyoruz.
Ankara'da dikilebilecek uygun elma fidanı çeşitleri nelerdir?
Elma, Türkiye’nin birçok şehrinde olduğu gibi Ankara’da da yetiştirilebilir. Kentin yüksek rakımlı yapısı ve karasal iklimi ile uygun elma fidanları ile, hobi amaçlı meyve bahçelerinde farklı türlerde elma yetiştirmek mümkün. Fuji elmasının yanı sıra gala, granny smith, Safranbolu çıtırı ve Amasya elması Ankara’da yetiştirilebilir. Elma fidanı alırken yüksek verim açısından yarı bodur fidan türleri tercih edilebilir. Ciftcinden olarak, golden sarı elma ve gala kırmızı elma fidanı ürünlerinde aşılı ve tüplü ürünlerle, bahçenizde en iyi verimi almanız için Ankara’ya uygun elma fidanlarını sunuyoruz.
Ankara’da hangi tür erik fidanları yetişir? Dikim için hangi tür uygundur?
Ankara’da hangi tür erik yetişir dendiğinde, şehrin rakım yapısı ve coğrafi özelliklerine göre birçok farklı erik türü ön plana çıkmaktadır. Ankara’nın ortalama 900 metrelik rakımı, meyve fidanlarında erik de dahil olmak üzere soğuklama ihtiyacı düşünülerek yapılır. Ankara’da yetiştirmek için en uygun erik fidanlarına bakıldığında santa rosa, kebab eriği, cin erik ve papaz erik ön plana çıkar. Bunlara ek olarak lezzeti ve verimiyle can erik ve taze yeşil can erik, Ankara’da yetiştirilebilir. Aşılı erik fidanlarını sitemizde bulabilirsiniz.
Ankara’da frenk üzümü yetişir mi?
Türkiye’de ve dünyada en çok ilgi gören meyvelerden frenk üzümü Ankara’da bahçelerde yetiştirilebilir. Frenk üzümünde, Ankara’nın iklim koşulları göz önünde bulundurulduğunda farklı türler hobi amaçlı meyve bahçelerinde tercih edilebilir. Başkente uygun erik fidanı türleri içinde rovada, goliath giant çeşitleri düşünülebilir.
Ankara’da hangi bektaşi üzümü fidanı yetiştirilebilir?
Bektaşi üzümleri, Türkiye iklim koşullarında hemen hemen tüm şehirlerde yetiştirilebilmektedir. Ankara’da hangi bektaşi üzümü fidanı türü yetiştirilebilir dendiğinde en çok tercih edilenler kırmızı ve sarı bektaşi üzümleridir. Açık kök üzüm fidanları belli bir dönem içinde dikilebilirken, tüplü fidanlar ise yılın 12 ayı dikilebilir ve bu açıdan avantajlıdır.
Ankara için uygun incir fidanı çeşitleri nelerdir? Hangi tür incir ekilmeli?
Ankara iklim koşulları ele alındığında, incir fidanı dikiminde iklim koşullarına uygun seçim yapılabilir. Başkentin yüksek rakımlı yapısında Bursa siyahı inciri tercih edilebilir. Ankara’da incir fidanı yetişir mi dendiğinde, Bursa siyahının yanı sıra Yediveren Antakya inciri de düşünülebilir. Ancak Bursa siyah incir, Antakya incirine göre daha avantajlı olacaktır. Ciftcinden olarak tüplü incir fidanlarımız ile, 12 ay bahçenize dikim yapabilmenizi sağlıyoruz.
Ankara’da hangi tür kayısı fidanları yetişir? Hangi kayısı çeşidinden ekersem en yüksek verimi alırım?
Kayısı, karasal iklim koşullarında yetiştirilebilecek fidanlar arasındadır. Bu nedenle Ankara’da hangi tür kayısı fidanı yetişir dendiğinde birçok farklı yanıt verilebilir. Yüksek rakım ve karasal iklim ile uyumlu olan kayısı fidanı türleri arasında aldeniz, roksana, şekerpare, kabaaşı ve ığdır şalağı gelmektedir. Emekten Memlekete sloganı ile, Türkiye’nin her yerine aşılı-tüplü fidanlar gönderen ciftcinden.com olarak, Ankara’da dikilebilecek kayısı türleri içinde şekerpare kayısı fidanını Ankara için önerebiliriz.
Ankara’da kiraz yetiştirebilir miyim?
Ankara ikliminde kiraz kolay bir şekilde yetiştirilebilir. Ankara’daki hobi bahçelerinde ya da meyve bahçelerinde kiraz yetiştirmek isteyenler için en çok öne çıkan fidan türleri arasında ise regina, lambert, kordia gibi türler öne çıkmaktadır. Çiftçinden olarak, napolyon türü aşılı tüplü kiraz ağacı fidesin sizlere önerebiliriz. Tüplü fidanlar, başkentteki hobi bahçelerinizde 12 ay boyunca dikilebilir.
Ankara’da nar yetişir mi? Hobi bahçeme dikebilir miyim?
Ankara’da hobi amaçlı meyve bahçelerinde nar yetiştirilebilir mi sorusunun yanıtı merak edilmektedir. Nar ağacının ihtiyaç duyduğu iklim yapısı ile Ankara iklimi çok uyumlu değildir ancak değişken iklim koşulları göz önünde bulundurulduğunda kentte nar fidesi dikimi yapılabilir. Çiftçinden güvencesiyle, tüplü çekirdeksiz nar fidanı ve tüplü hicaz narı fidanı sunuyoruz.
Ankara’da hangi nektarin fidanı türü yetiştirilebilir? Nektarin Ankara'da olur mu?
Ankara iklimi, tüysüz şeftali olarak da bilinen nektarin yetiştiriciliği için uygundur. Bununla birlikte kentin yüksek rakımı ve karasal iklimine uygun nektarin türleri tercih edilmelidir. Erkenci nektarin fidanları başkent için uygun değildir. Soğuklanma süresi ve iklim gereksinimleri göz önünde bulundurulduğunda Ankara için en uygun nektarin fidanı türleri içinde venüs, caldesi ve super red tercih edilebilir. Sitemizde aşılı ve tüplü, 2 yaş nektarin fidanlarını satın alabilirsiniz.
Ankara için uygun şeftali fidanı çeşitleri nelerdir?
Ankara’nın iklim yapısına uygun birçok şeftali türü mevcuttur. Genel olarak erkenci şeftali fidanlarının Ankara’da dikilmesi önerilmemektedir. Kentte yer alan hobi-meyve bahçelerinde iyi bir ürün verimi alabilmeniz adına önerilen şeftali fidanı türleri içinde Bursa yarma, red jim, red star türleri önerilebilir. Lezzeti ile ön plana çıkan ufo yassı şeftali fidanı da, Ankara’daki meyve bahçeleriniz için önerilebilir.
Ankara’da hangi tür Trabzon (cennet) hurması yetişir? Trabzon hurması Ankara'da olur mu?
Cennet hurması çok düşük sıcaklıklara dayanabilmesi ile, Ankara’da dikilebilecek fidan türleri içindedir. Kentin iklim ve coğrafi yapısı ile en uyumlu olan Trabzon hurması türleri içinde hana fuyu ve rojo brillant’ın yanı sıra mallit ve harbiye çikolatalı hurması yer almaktadır. Sitemizde bu dört farklı hurma türünü bir paket olarak da alabilir, Ankara’da hobi bahçelerinde ve meyve bahçelerinde tercih edebilirsiniz.
Ankara’da üzüm yetişir mi? Hangi türleri tercih etmeliyim?
Üzüm, Türkiye’de tüm iklim koşulları ile uyumlu olabilen fidanlar içindedir. Ankara’da da kolay bir şekilde yetiştirilebilen üzüm fidanları bağ tesisi kurmak isteyenler ya da hobi-meyve bahçelerine sahip kişiler için ön plandadır. Hatun parmağı üzümünü, saksı içerisinde sitemizden temin edebilirsiniz. 5 yaşındaki fidanlarla, bahçelerinizde verimli üzüm elde edebilirsiniz.
Ankara’da hangi vişne fidanı türü yetiştirilebilir? Hangi türü tercih etmeli?
Ankara iklimine uygun vişne fidanı çeşitleri mevcuttur. Yüksek rakımın yanı sıra karasal iklim ile uyumlu vişne fidanı türleri içinde Kütahya ve macar vişne fidanları yer alır. ciftcinden.com olarak tüplü ve aşılı vişne fidanlarını sizlere sunuyoruz. Tüplü olması ile 12 ay boyunca dikimi yapılabilen vişne fidanlarını, Ankara’nın tüm bölgelerinde bahçeleriniz için tercih edebilirsiniz.
Ankara’da zeytin yetişir mi? Zeytin dikebilir miyim?
Ankara’da zeytin yetiştirmek mümkün mü sorusunun yanıtı başkentliler tarafından merak ediliyor. Zeytin, karasal iklim koşullarında yetiştirilmesi zor olan bir meyvedir. Bununla birlikte belli koşullarda Ankara’da zeytin yetiştirilebilir. Balkonda ya da evin içinde, kış bahçelerinde zeytin fidanlarının dikimi yapılabilir. Ankara için uygun olan zeytin fidanı türleri içinde Ayvalık, Gemlik ve memecik zeytini yer almaktadır. Sitemizde, Antakya halhali zeytini ve gemlik zeytinini tüplü ve aşılı olarak sizlere sunuyoruz.
Ankara'da ahududu yetişir mi? Uygun fidan çeşitleri nelerdir?
Ahududu, kümelenmiş çalı halinde bulunan ve meyvesinin tadı duta benzeyen bir bitki türüdür. Kırmızı ve tatlı meyvesi ile çok tercih edilen ahududu, Ankara’da yetiştirmek için uygun meyvelerdendir. Ankara’da hangi tür ahududu fidanı yetişir dendiğinde willamette, heritage, aksu pembesi ve Hollanda boduru tercih edilebilir. Bunlara ek olarak yediveren ahududu da, Ankara ikliminde yetiştirme açısından uygundur.
Ankara, karasal iklim koşullarına sahip yüksek rakımlı bir şehir olmasına karşın birçok meyvenin yetiştirilebileceği bir şehir. Ankara’da hangi fidan türlerini yetiştirebilirim, Ankara için hangi meyve fidanları uygun sorularının yanıtlarını yukarıda bulabilirsiniz. Tüplü ve aşılı fidan çeşitlerimizi Türkiye’nin 81 iline kargo ile gönderiyoruz. Fidan çeşitleri ve diğer konularla ilgili bize 0539 895 04 86 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz.