Kocaeli'de hangi tür fidanlar ekilebilir? Hangi türler Kocaeli ilinde yetiştirmek için uygundur?

  • Sep 20, 2022
  • By Umut Can
  • 0 Comment

Merhabalar, Kocaeli ilinde yaşamakta olan Çiftçinden.com müşterilerimiz;   Başiskele, Çayırova, Darıca, Derince, Dilovası, Gebze, Gölcük, İzmit, Kandıra, Karamürsel, Kartepe, Körfez ilçelerinde hobi bahçesi oluşturmak isteyen müşterilerimiz web sitemizde fidan satın almayı düşünürken aklına takılan soruların başında Kocaeli’nde hangi meyve ağaçları dikilir? , Kocaeli’nde hangi meyve ağaçlarını yetiştirilebilir? kocaeli için uygun olan meyve türleri nelerdir? Kocaeli ilimizde fidan dikerken nelere dikkat edilmeii? Soruları geliyor


 Bu yazımızda ziraat mühendislerimizin deneyimleri ve araştırmaları sonucu  Kocaeli ilimizin iklim yapısını göz önünde bulundurarak Kocaeli ilinde hobi amaçlı hangi meyve ağaçlarının dikilebileceğini ve yetiştirilebileceğini ele alacak, naçizane deneyimlerimizi sizlerle buluşturacağız.
 


Kocaeli’nde hangi tür badem fidanlarını yetiştirebilirim?

Öncelikle Kocaeli ilinin bütün bölgelerinde dikip yetiştirebileceğiniz bir meyvemizden başlayalım Badem fidanları hobi amacıyla ekimlerde Kocaeli ilimizin bütün bölgelerinde yetiştirilebilmektedir.
Kocaeli ilimiz için Nonparell ve Ferragnes badem fidanı çeşitlerini siz değerli müşterilerimize önerebiliriz.


 
Ceviz fidanı Kocaeli’nde yetişir mi? Kocaelinde Ceviz yetiştirebilir miyim?


Faydaları burada saymaya başlasak sayfalar dolusu yazmamız gereken ceviz meyvesi hobi bahçelerinin adeta vazgeçilmezi, peki Kocaeli’nde ceviz fidanı yetiştirilir mi? Çok düşük rakımlarda veya çok yüksek rakımlarda bile yetiştirilebilen ceviz fidanlarını Kocaeli’nin bütün bölgelerinde dilediğiniz gibi yetiştirebilirsiniz. Peki Kocaeli’nde hangi tür / çeşit ceviz fidanı dikebilirim diye soracak olursanız size Maraş , Pikan veya Chandler türlerini önerebiliriz.
 
Peki fidanı Ciftcinden.com fidanlığından ucuza sipariş ettim hızlıca kargolandı ve sapasağlam elime ulaştı, ceviz ve badem fidanı ne zaman ekilir? Kocaeli’nde ceviz ve badem fidanı ne zaman ekilebilir? Sorularının cevaplarını arıyorsan cevabı çok basit, web sitemizden satın aldığınız çeşit veya tür fark etmeksizin bütün tüplü fidanları yılın on iki ayı toprakla buluşturabilir, ekim gerçekleştirebilirsiniz.
 


Kocaeli ilimizde Erik fidanı ekilir mi?


Erik fidanı türlerini soğuklanma (kışın soğuk havaya maruz kalma) ihtiyaçlarını göre ayırmamız gerekir. Bu ayırmanın sonucunda bu soruya evet, Kocaeli’nde erik fidanı dikilir, ekilir diyebiliriz. Ama Kocaeli ilimizde hangi erik türlerinin hangi bölge ve ilçelerde ekebileceğimizi ayırmamız gerekir.
Kocaeli ilimizin rakımının düşük olduğu ve sahile yakın  bölgelerde can erik, papaz eriği, japon eriği (black splendor) gibi türler ekilebilir.
Kocaeli’nde rakımın yüksek olduğu bölgelerde de yukarıda saydığımız can erik, papaz eriği, japon eriği (black splendor) türlerinin yanı sıra kebap eriği mürdüm eriği türlerini Çiftçinden.com web sitemiz üzerinden tüplü fidanları satın alıp yılın on iki ayı ekebilirsiniz.


 
Kocaeli’nde hangi alıç türlerini ekebilirim?


Kocaeli ilimizde alıç türleri yetişebilmektedir. Kocaeli ilimiz için iri meyveli sarı alıç türünü öneririz, bu tür Belen Alıcı olarak da bilinmektedir. Web sitemizde aramalar kısmına alıç olarak yazıp iri meyveli sarı alıç fidanı ürünümüze ulaşıp sipariş oluşturabilirsiniz. Alıç fidanlarımız tüplü fidan olduğu için Kocaeli ilimiz yılın on iki ayı ekimi yapılabilir.
 


Kocaeli ilinde elma ağacı ekilir mi? Kocaeli ilimizde hangi elma türleri yetişir?


Sofralarımızın vazgeçilmezi elma, Kocaeli ilimizde elbette ki  hobi amaçlı elma yetiştirilebilir. Peki hangi bölgede hani elma türü yetişir? Hangi türden en iyi verim alınır?
Sahil bölgeleri için golden sarı elma, granny Smith, gala kırmızı elma yetiştirilebilir. Yüksek kesimlerde ise sarı elma golden ve kırmızı elmanın yanı sıra Safranbolu çıtırı türlerini sitemiz üzerinden sipariş edip ekim gerçekleştirebilirsiniz.


 
Kocaeli’nde dut ekilir mi? Hangi tür ekilir?


Dut ülkemizde, yedi bölgede de yetişebilen bir tür. Kocaeli’nde dut fidanı yetiştirilebilir.  Hobi bahçelerinin vazgeçilmezi Avustralya Yediveren Dut fidanını verimi açısından Kocaeli ilimiz için önerebiliriz, bu türün tüplü fidanlarına sitemiz üzerinden satın alıp garantili fidanlarımızı gönül rahatlığıyla ekebilirsiniz.


 
Kocaeli’nde  incir ağacı yetişir mi?


İncir ağaçları yüksek rakımları ve düşük sıcaklıkları sevmeyen bir tür. Bu nedenle Kocaeli ilimizde 500 rakım ve altı sahil kesimlerinde gönül rahatlığıyla incir ağacı yetiştirilebilirken 500 rakım üzerine önermemekteyiz. Ben inciri çok seviyorum  diyorsanız maksimum 700 rakıma kadar olan kesimlerde korunaklı ve fazla hava almayan, bahçenizin bir kenarında yetiştirebilirsi+niz. Peki Kocaeli için hangi tür incir uygun olur derseniz Bursa Siyah İnciri önerebiliriz.
 


Kocaeli’nde Armut ağacı yetişir mi?


Kocaeli’nin iklimi Armut için uygundur, bütün bölgelerinde hobi amaçlı Armut ekilebilir. Santa Maria armut çeşidimiz Kocaeli için uygun olacaktır, farklı bir görüntü ve lezzet arıyorsanız Naşi Armudu çeşidimizi de önerebiliriz.


 
Kocaeli iklimi Böğürtlen yetiştirmek için uygun mu?


Kocaeli ilimiz Böğürtlen yetiştirmek için uygun bir coğrafyadır. Bu ilimizde bulunan hobi bahçelerinizin tellerini ve kenarlarını fidanlığımızdan Yediveren Dikensiz Siyah Dut siparişi verip ekerek  böğürtlenlerle süsleyebilir meyvelerinden de bol bol yiyebilirsiniz.


 
Kocaeli ilimizde narenciye türlerinden olan Limon, Greyfurt, Mandalina, Portakal fidanları yetiştirmek için uygun mu? Kocaeli ilinde narenciye dikilebilir mi?


Kocaeli ilimizde Limon, Portakal,  Greyfurt veya Mandalina türlerini sahil kesimlerinde yetiştirebilirsiniz. Rakımın yüksek olduğu bölgelerde ise ev içerisinde bu narenciye türlerini saksı içerisinde yetiştirebilirsiniz. Web sitemiz üzerinden bu türleri gerek tüp gerekse saksı içerisindeki hallerini satın alabilirsiniz.
 
 
 
 
 
 
 
 

yorum Yap

Lütfen unutmayın, yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.

Arşiv

Son gönderiler

Recent Post
Jul 24, 2023

Hobi bahçecil...

Recent Post
Jul 22, 2023

Konya'da hang...

Recent Post
Jul 20, 2023

Antalya'da ha...

Recent Post
Jul 12, 2023

Bursa’da hang...

Recent Post
Oct 26, 2022

Gaziantep'de ...

Etiketler